این آزمون برای کسانی بیشتر جذابیت دارند که موفق به کسب رتبه بالا در کنکور یا ورود به دانشگاههای ایران برای ادامه تحصیل در رشته دلخواه خود نشدهاند و از طریق این آزمون در صددند در مقطع «کارشناسی» به دانشگاههای کشور همسایه راه یابند. از همین رو موسسات و شرکتهایی هم در ایران در این زمینه فعال شدهاند
واکنش مقامهای ایرانی به گسترش فعالیت شرکتهای مرتبط با «یوس»
طی سالهای اخیر فعالیت شرکتهای مرتبط با این آزمون و برگزاری دورههای آمادگی آن در ایران گسترش یافتهاند که انتقادهایی را هم در بر داشته است؛ مقامهای ایرانی میگویند این آزمون روند مهاجرت قشر جوان را تشدید میکند.
در خرداد ماه امسال وزارت آموزش و پرورش ایران به وزارت خارجه این کشور نامهای نوشت که در آن خواستار جلوگیری از فعالیت یک موسسه ترکیهای شده بود که در تهران مستقر بود.
مهدی فیاضی، رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ایران اخیرا گفته با مقامهای ترکیه در این مورد گفتگو کرده است.
او به خبرگزاری ایسنا گفته: «وزیر ترکیه گفت که ما نمیدانستیم شما نسبت به این موضوع حساس هستید؛ باتوجه به حسن همجواری، نظر ایران برای ما مهم است و نظر ایران را تأمین میکنیم و به موسسه "یونس امره" میگوییم که دیگر از این امتحانات برگزار نکند.»
آقای فیاضی برگزاری آزمونهای «یوس» در بعضی شهرهای ایران مانند تبریز را تائید کرده بود.
او میگوید این مؤسسات افراد را «اغوا میکنند» و با هزینههای «میلیاردی»های بسیار زیاد به دانشگاه های ترکیه هدایت می شوند «که این هم یک نوعی مالباختگی برای اولیا ایجاد میکند.»
اتفاقات اخیر در حالیست که طی سالهای اخیر و با تشدید مشکلات اقتصادی و اجتماعی در ایران، روند مهاجرت نخبگان هم در این کشور تشدید شده است.
وزارت بهداشت ایران اخیرا در بخشنامهای وثیقه دانشجویان مختلف رشتههای علوم پزشکی را برای خروج از کشور پیش از پایان تحصیل اعلام کرده است.
بر اساس این بخشنامه میزان وثیقه مقطع پزشکی(دکترای حرفهای)، دندانپزشکی (دکترای حرفهای) و داروسازی(دکترای حرفهای) ۱۵۰میلیون تومان و مقطع کارشناسی شصت میلیون تومان در نطر گرفته شده است.
مدتی پیش، رهبر ایران در یک سخنرانی تشویق جوانان به مهاجرت از ایران را «خیانت» توصیف کرده بود.
در میان گروه هایی که از ایران مهاجرت می کنند، افراد متخصص، از رشته های مختلف علمی به چشم میخورند.
کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفته است ۹۰۰ استاد دانشگاه در سال ۹۸ از ایران مهاجرت کردهاند.
دیدگاه خود را بنویسید