کشور ترکیه، همواره یکی از مقاصد محبوب برای دانشجویان بین‌المللی بوده است. ۹ دانشگاه این کشور در سال ۲۰۲۱ جزو برترین دانشگاه‌های جهان در رتبه‌بندی QS قرار گرفتند. صنعت و دانشگاه در ترکیه ارتباط نزدیکی به یکدیگر دارند که باعث می‌شود شرایط دانشجویان برای ورورد به بازار کار مناسب باشد. از طرفی، ترکیه عضو معاهده بولونیا است که طبق آن، ۵۶ کشور اروپایی عضو در این معاهده، به دانشجویان این کشورها امتیازات ویژه‌ای اختصاص می‌دهند. همچنین انواع مختلف بورسیه‌های تحصیلی ترکیه برای دانشجویان در‎نظر گرفته شده است. اما موضوع مهمی که جزو دغدغه‌های اساسی دانشجویان محسوب می‌شود، هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه است. خوشبختانه باید گفت این کشور برای تحصیل و زندگی مقرون به صرف است. اما هزینه‌های پنهان تحصیل در ترکیه، از جمله مواردی است که دانشجویان درنظر نمی‌گیرند.

انواع هزینه های پنهان تحصیل در ترکیه

از جمله هزینه‌های پنهان تحصیل در ترکیه، می‌توان به مواردی همچون هزینه خرید سیم‌کارت (۳۵ لیر تا ۹۵ لیر) و هزینه رفت‌وآمد اشاره نمود. از طرفی، اسکان موقت در ترکیه برای دانشجویان، پیش از استقرار دائمی در این کشور ،هزینه‌هایی را به‌دنبال دارد. افرادی که قصد ماندن در هتل یا مسافرخانه را دارند، بسته به نوع هتل و شهری که در آن استقرار دارند میزان هزینه‌های پرداختی متفاوت است.

از سوی دیگر، دانشجویان حین تحصیل در ترکیه، موظف به خریداری کتب و جزوات‌درسی هستند. براساس رشته‌تحصیلی، هزینه خریداری کتاب‌های مورد نیاز نسبی و متغیر است.

ازجمله هزینه‌های پنهان تحصیل در ترکیه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کتاب و جزوه‌ها درسی: ۸۰ یورو
  • قبض تلفن ماهانه: ۶.۵۰–۱۱.۵۰ یورو 
  • سرگرمی (سینما ، کنسرت ، تئاتر): ۱۰-۱۵ یورو در ماه
  • بیمه پزشکی خصوصی: ۳۴-۵۷ یورو در سال

دانشجویان هنگام تصمیم برای مهاجرت به ترکیه، مواردی همچون شهریه دانشگاه و هزینه‌های اقامت خود را برآورد می‌کنند. اما موضوعات دیگری نیز وجود دارد که اگر در نظر نداشته باشند، مراحل پذیرش و ثبت درخواست آنها با مشکل مواجه خواهد شد در ادامه با این موارد بیشتر آشنا می‌شویم.

هزینه ویزای دانشجویی ترکیه

ویزای دانشجویی ترکیه، پیش‌نیاز دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در ترکیه است. سفارت‌خانه‌های جمهوری ترکیه، ویزای دانشجویی را ارائه می‌دهند. هزینه ویزای دانشجویی ترکیه ۴۵ دلار است که هنگام ارائه‌ مدارک به کنسولگری باید پرداخت کنید. دارندگان گذرنامه عادی و رسمی، برای سفرهای خود تا ۹۰ روز از ویزا معاف هستند.


هزینه آزاد سازی مدارک تحصیلی

همانطور که می‌دانید، برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارجی، ارائه اصل مدرک دانشگاهی و ریز نمرات الزامی است. دانشجویان فارغ‌التحصیل از دوره‌های روزانه، به‌دلیل داشتن تعهد به خدمت در قبال سال‌های تحصیل رایگان، نیاز به آزادسازی مدرک تحصیلی خود دارند. درخواست کاریابی، سپری کردن دوره تعهد خدمت و بازپرداخت شهریه، از جمله راه‌های آزاد سازی مدرک تحصیلی هستند.


عوامل مؤثر بر مبلغ بازپرداخت شهریه

  • سال شروع و پایان تحصیل
  • گروه تحصیلی (فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، کشاورزی، هنر و …)
  • مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری)
  • میزان سابقه کار همراه با بیمه (سابقه کار بیشتر هزینه پرداختی کمتر)


    دانشجویان دانشگاه آزاد و دوره‌های شبانه نیاز به آزادسازی مدرک تحصیلی ندارند.

توجه داشته باشید بخاطر نوسانات ارز در ترکیه هزینه ها به یورو و دلار قید شده است.



نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید